fbpx
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom je ze ook in je organisatie tegen? Vraagstukken waarvan je dacht dat die al waren opgelost en/of niet het beoogde effect sorteerden. Of nog erger?

Intro

Vraagstukken die je niet aan durft te pakken omdat je het gevoel hebt dat er (nog) geen oplossing voor is. Om hardnekkige vraagstukken het hoofd te bieden is een innovatieve manier van denken nodig: Circulair Denken! Door op een fundamenteel andere manier te denken dienen radicaal andere, meer duurzame oplossingen zich aan.

Voor wie is deze training?

De training is bedoeld voor mensen met een denk en werk niveau die aansluit bij Lean, Six-Sigma, Theory of Constraint, Systeemdenken, Regeltechniek, Continu Verbeteren of ervaring hebben met bedrijfstransformaties. De deelnemers hebben affiniteit met het analyseren van hardnekkige organisatorische of persoonlijke vraagstukken. De deelnemers willen een keer nader kennis maken met het concept van circulair denken voordat ze er echt in willen investeren.

Wat gaat je leren in deze training?     

Tijdens de training wordt een paradigma bij je gestart om naast het klassieke Lineair Denken ook Circulair te leren Denken. De basis daarvan is de regeltechniek en verandermanagement technieken. Als deelnemer krijg je

  • een nieuw begrippen kader met betrekking tot Circulair Denken;
  • inzicht in de noodzaak tot Circulair Denken;
  • inzicht in hoe gedragspatronen met Circulair Denken geanalyseerd kunnen worden;
  • inzicht in hoe Circulaire Causaliteit patronen genereerd.

Wat kun je nadat deze training is afgerond?

  • Na de training ben je in staat om andere soorten vragen te stellen om achter de waarom vraag de onderliggende Circulaire Causaliteit te vinden;
  • De deelnemers herkennen versterkende en remmende oorzakelijke relaties;
  • De deelnemers kunnen suggesties voor regelkringen herkennen en benoemen om zo een actief gedragspatroon te verklaren;

Wat ga je doen tijdens deze training?

Onderwerpen die aan bod komen er waarmee je gaat oefenen zijn

  • Circulaire Causaliteit,
  • Versterkende en Remmende oorzakelijke relaties herkennen,
  • Leren hoe op basis van oorzakelijke relaties de dynamiek van gedragsveranderingen verklaard kan worden.

Docent         

De training zal verzorgd worden door dr.ir. Ton van Amelsfort M.Sc.
Ton heeft als elektrotechnisch ingenieur, verandermanager en docent, Circulair Denken ontwikkeld als praktische veranderkundige methodiek om complexe of hardnekkige vraagstukken effectief aan te pakken en met duurzame oplossingen te komen.

Praktisch informatie

De training bestaat uit 3 video presentaties volgens het principe van “flipping the classroom”. Het cursusmateriaal bevat verder 2 micropapers van elk 2 A4, conform het format van IOM.

Met het materiaal krijgt de cursist ook andere verwijzingen naar meer verdieping. Nadat de cursist het cursusmateriaal bestuurd heeft kan met het IOM platform een 20-tal vragen gemaakt worden zoals deze ook bij offline trainingen beschikbaar komen.