fbpx
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een beproefde aanpak voor het verkopen of adviseren  van goederen en producten van hogere waarde. Het is belangrijk om de klant het juiste advies te geven en zijn werkelijke behoeften te herkennen. Deze training geeft inzicht in dit proces.

Deze training geeft je inzicht in de theorie rondom het verkopen van meer complexe concepten en diensten. Waar moet je op letten, hoe kom je achter bepaalde drijfveren van de klant (verborgen agenda of niet?) Je leert hoe jij het eigen concept of dienst beter kunt positioneren, de sterke punten te benadrukken en inschatten hoe groot de kans van slagen is. Welke stappen moet je volgen in een meer complexe verkoop omgeving om tot een goed resultaat te komen.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor ervaren verkopers en consultants die werkzaam zijn in meer complexe omgevingen. Verkoop/ adviesteams die gezamenlijk moeten optrekken richting de klant

Wat gaat je leren in deze training?

In de training krijg je meer achtergrond over de theorie van het adviseren en verkopen aan organisaties. Aan de hand van een model en de daarbij behorende tools leert je de juist informatie bij uw klant boven water te halen. vervolgens krijgt je inzicht in hoe deze informatie zodanig te positioneren dat men niet meer om je heen kan/ wil:

Dit doen wij aan de hand van de handvatten:

  • Situatie- en behoefteanalyse.
  • Behoefte-realisatie en meerwaarde-creatie.
  • Toezeggingen, Bezwaren, Afsluiten als ook tops voor uitvoering.

Wat kunt je nadat deze training is afgerond?

Na afloop van de training Sales Focused Consultancy ben je in staat om:

  • Een intakegesprek te voeren in een complexe situatie.
  • Dankzij de aangereikte methodes de juiste info boven water te halen.
  • Te komen met oplossingsstrategie├źn voor de klant.
  • Succesvol omzetten van gesprekken naar opdrachten.