fbpx
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mt2go logo bekerDe kwaliteit van een training wordt bepaald door de (leer)opbrengsten. Als je in staat bent om na afloop van een training 100% van de nieuwe kennis toe te passen dan spreken we over een  maximaal leerrendement. Helaas is een rendement van 30 -40%  de praktijk bij de meeste trainingen.
Hoe bereik je dan een hoger leerrendement.
Leren is nu eenmaal herhalen. Net zo als een golfer of tennisser, de swing of opslag honderden malen moet herhalen om zich erin te bekwamen geldt dit ook voor kennis en andere vaardigheden.
Alleen als alle nieuwe kennis (door herhaling) is geborgd in je systeem zul je in staat zijn het goed toe te passen in de praktijk.  

Hoe pakken wij dat dan aan?

MicroTraining2Go kijkt eerst naar het onderwerp van de training. Wat zijn de leerdoelen en wat moeten de leeropbrengsten zijn na afloop van de training. Met andere woorden wat moet de deelnemer na afloop van de training weten, kunnen, of beheersen? Welke lesvorm past het beste bij dit onderwerp, blended of geheel online? Is het alleen kennis of is het kennis gecombineerd met vaardigheden? Zodra dit duidelijk is kan een training worden gemaakt.

Bewezen didactisch model voor online

didactisch modelIedere training van MicroTraining2Go maakt gebruik van een wetenschappelijk bewezen, succesvol, didactisch model. Het aanleren van iets nieuws bestaat uit drie onderdelen;

 • Kennis; welke theorie, welk model, welke onderbouwing hoort bij dit onderwerp?
 • Oefenen; door middel van opgaven, rollenspelen, praktijkopdrachten etc.
 • Borgen door het herhalen van de kennis en de oefeningen.

Wat houdt het didactische model in?

Het didactisch model van MicroTraining2Go garandeert dat een leerrendement van 100% mogelijk  is. Om dat te bereiken worden alle trainingen op dezelfde wijze opgebouwd. In het kort doorlopen we daarbij de volgende stappen;

 1. Iedere goede training valt of staat met het strak definiëren van de leerdoelen / leeropbrengsten
 2. Als de leerdoelen bekend zijn weet je ook welke kennis en oefeningen daarbij horen
 3. De bijbehorende kennis delen we op in kleinere leerstappen
 4. Per leerstap wordt een leerkaart gemaakt die de leerstap bevraagt
 5. De training wordt op het leerplatform geplaatst waardoor zij online beschikbaar wordt
 6. Na het doornemen van de lesstof start het herhalen m.b.v. de automatische leerkaart bevraging
 7. De software weet waar de deelnemer is gebleven  na een onderbreking
 8. Goed uitgevoerde leerkaarten verdwijnen uit de kaartenbak en komen niet meer terug

microtraining kaartenbak  

Kunnen wij alles?

Wij (MT2GO) claimen niet overal verstand van te hebben en daarom werken we met de vakinhoudelijke experts. Dat zijn onze trainers die de verschillende onderwerpen beheersen. MT2GO heeft verstand van didactiek en online leertools. Samen maken we een perfecte training. Iedere trainer die met ons samenwerkt moet het bovenstaande didactische model gebruiken voor haar of zijn training. Alleen dan mogen ze het label MT2GO training dragen.

Mok plus smartphone 400 

MicroTraining via de IOM training app

De training app zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk elke dag 10 tot 15 minuten kunt besteden aan het opnemen van nieuwe kennis. Haast ongemerkt doorloop je de gehele training. Je neemt de lesstof veel beter op en kunt deze blijvend toepassen. Door micro-momentjes te leren borg je de lesstof optimaal én voor de lange termijn.

Meer is niet nodig om nieuwe kennis eigen te maken.

Het MicroTrainen draait om het in kleine stukjes opnemen van content op meerdere momenten en over een aantal weken verspreid. Dankzij de training app kan je op elk gewenst moment bij de content van de training.

MicroTraining via de IOM training app zorgt voor focus op je leerdoelen en de meest efficiënte en effectieve manier van leren. Wij vallen je niet lastig met allerlei opmaak, games en behendigheidselementen die jou van het werkelijke trainen afhouden.

Je merkt snel genoeg waarom deze training app dagelijks door duizenden deelnemers in heel Europa gebruikt en zo gewaardeerd wordt.